luni, 17 august 2009

Balea lac si pizza cu peste...o combinatie inedita

M-am trezit duminica dimineata si cum era soare afara si nu avea rost sa irosesc o zi asa frumoasa stand in casa, am hotarat sa merg la Balea lac in Muntii Fagaras impreuna cu surioara mea mai mare :D. Am sunat la cabana unde ne-au informat despre conditiile atmosferice - soare cu nori-si tempereatura-foarte frig. Ne-am echipat cu bluze groase si ne-am urcat in masina. Drumul a fost destul de aglomerat tinand cont ca era duminica si ora pranzului, dar intr-o ora jumatate am ajuns la Balea cascada. O priveliste de nedescris si o aglomeratie mai ceva ca la mare. Ne-am desmortit putin picioarele si ne-am continuat drumul. Cu patru kilometri inainte de a ajunge la destinatie am dat de un blocaj inaintand cate 50 de metrii si apoi asteptam cate 5 minute. Ne-am pierdut rabdarea dupa doi kilometrii si aproape o ora de stat in masina, am abandonat masina intr-o parcare pe marginea drumului si am continuat drumul pe jos. Multa ceata si gaze de la masini, dar am ajuns destul de repede la cabana. Intre timp a iesit si soarele s-au mai risipit si norii, am mancat la cabana si ne-am mai plimbat prin jur.
Si coada de masini....

Am coborat la masina deoarece s-a facut destul de tarziu si am plecat spre casa. Binenteles ca am ajuns mult mai repede acasa, drumul fiind mult mai gol. Si cum ma chinuiam de ceva vreme sa fac o pizza cu peste afumat dar nu am avut timp, am zis ca asa o excursie merita asa o mancare. Am facut aluatul, l-am lasat sa creasca putin, am aruncat pe el niste rosii maruntite fara coaja, mozzarella, niste pestisori afumati, capere si mult oregano. Iata ce a iesit...
A fost delicioasa, tinand cont ca nu prea imi place combinatia pizza si peste. Excursia la Balea lac o voi repeta cu siguranta la iarna pentru a vizita hotelul de gheata, si probabil la anul pentru a sta cu cortul cateva zile. Si pizza o voi repeta, dar cu siguranta nu voi astepta pana la iarna:-p.

miercuri, 12 august 2009

Inceputul.....

A inceput de ceva timp, dar abia acum s-a concretizat...

Am gatit foarte mult in ultimul timp...ce pot spune decat ca imi place sa-i indop pe cei din jurul meu:D. Asta nu inseamna ca nu imi place sa si mananc, dar imi place mai mult sa gatesc.

Sper sa va fac pofta, nu numai de mancare, si gatit, dar si de plimbari. Cam atat pentru inceput. Ne auzim cat de curand.