vineri, 12 martie 2010

Adana Kebab

V-am povestit ultima oara ca am facut un tip de kebab ce l-am testat in vacanta din Turcia si ca il voi repeta cat de curand. Ei bine l-am repetat, am facut mai multe poze si va impartasesc si reteta, care am gasit-o pe internet si va voi spune si ce modificari am facut eu...oricum kebabul a avut aceeasi savoare ca cea din Turcia.

Pentru kebap aveti nevoie:
- 500 de grame carne de vitel
- 100 de grame grasime de miel de la coada (eu am folosit 400 de grame carne de oaie cu foarte putina grasime)
- 1 lingura de pasta de ardei capia sau un ardei capia tocat foarte marunt cu mixerul (eu am pus o lingura de bulion amestecata cu pasta de ardei capia facuta in casa)
- 1 legatura de patrunjel verde taiat cat de marunt puteti
- 1/2 lingurita piper rosu macinat
- sare dupa gust

Se toaca carnea marunt si se amesteca celelalte ingrediente cu mana. Pentru un gust mai bun se lasa amestecul de pe o zi pe alta inainte de preparare. Se da forma dreptunghiulara si se gatesc pe grill (eu le-am copt pe un gratar de aragaz).

Am servit langa un pilaf turcesc, preparat in felul urmator.

Am luat o cana de orez pe care l-am calit in putin ulei timp de 3 minute, dupa care am adaugat 2 linguri de bulion si am amestecat pana s-a mai prajit orezul putin in bulion. Am adaugat 3 cani de apa si am lasat sa fiarba pentru aproximativ 20 de minute dupa care l-am asezonat cu sare, fulgi de paprika, si busuioc (cantitatea de apa depinde de tipul de orez pe care il aveti).
Legume la gratar...ceapa, ardei capia galbeni, ardei iuti si rosii....
Si nu in ultimul rand pide...o paine turceasca ce se aseamana cu o lipie, deoarece se umfla cand este coapta si formeaza un gol la mijloc.
Pentru painea pide am folosit:
- 3 cani de faina
- 1 si 1/2 cani apa la temperatura camerei
- 1 lingurita de sare
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura de miere sau zahar
- 2 lingurite drojdie umeda (cam jumatate de cub)

Se freaca drojdia cu mierea/ zaharul pana se lichefiaza, se adauga apa in care s-a dizolvat sarea, uleiul de masline si faina. Eu nu am masurat cantitatea de faina, pentru ca fac aluatul la ochi si adaug faina pana cand se dezlipeste frumos de pe mana. Se lasa la crescut 1 ora sau pana isi dubleaza volumul iar apoi se imparte in 8-10 bucati (in functie de marimea care doriti sa o obtineti) si intindeti foi subtiri din bucatile de aluat pe care le coaceti in jur de 6-8 minute in cuptor intorcandu-le la jumatatea timpului pe cealalta parte. La puteti coace si pe tigaie direct pe foc sau pe plita dar nu mai ies asa de fragede.

Acesta este rezultatul.
Astept impresii de la cei ce au mancat aceasta delicioasa mancare turceasca. Sper ca v-am facut pofta si spor la gatit;).

duminică, 7 martie 2010

La multi ani!

Astazi este 8 Martie si se sarbatoreste Ziua Femeii si a Mamei. Eu am pregatit un tort pentru cele mai apropiate, dragi si mult iubite femei din viata mea. Pentru voi celelalte o felie de tort virtuala cu garantia ca este delicios tortul, doar ca arata ca si cum a aterizat o bomba pe el:D.


Este o reteta noua pentru mine. Blatul l-am facut de la un tort care se numeste Paudrea Neagra (reteta o gasiti aici). l-am umplut cu visine din belsug (pe care le-am avut in congelator, fara samburi :D), foarte putina frisca cat sa lege cele doua parti ale blatului intre ele, si dupa aceea a inceput distractia:)). Draga mea surioara mi-a adus martipan sub forma de baton din Austria, cand a fost in vacanta la ski. Thank you again sis:D. Si mi-a venit ideea sa intind o foaie de martipan sa pun peste tort in loc de glazura. M-am gandit eu cat de greu poate sa fie...A fost foarte greu, dupa cum se vede pe aspectul tortului:)). S-a lipit de blatul de la bucatarie pe care am incercat sa-l intind, dupa care l-am uns cu ulei (m-am gandit ca faina are gust rau daca este incorporata in martipan) si s-a rupt foaia si mi-am cam pierdut rabdarea. Apoi am vrut sa fac inimioare...doar ca nu a fost chiar simplu....martipanul s-a inmuiat intre timp si a fost un adevarat cosmar sa tai cateva inimioare. Astept sfaturi de la cele care au avut astfel de experiente:).

In concluzie tortul meu arata ca la gradinita :D, dar promit ca voi mai exersa sperand sa ajung macar la gimnaziu cu decoratul torturilor:-p.

Felia virtuala pentru voi...:-p.

In final vreau sa le urez La multi ani! tuturor femeilor pe care le cunosc, care fac parte din viata mea, sau care au facut, si care m-au ajutat prin felul lor de a fi (mai bun sau mai putin bun:-p) sa ajung persoana care sunt astazi. Stiu ca mai am multe de invatat si foarte mult de evoluat ca sa spun asa, dar ultimii ani din viata mea, m-au schimbat complet si m-au invatat foarte multe. Deci...Multumesc!!!
Va doresc La multi ani! fericiti si voua celorlalte femei din aceasta lume, cu care nu am avut inca onoarea si ocazia sa va cunosc. Tineti minte ca sunteti minunate si meritati tot ce e mai bun.

P.S. Petrecere frumoasa!

marți, 2 martie 2010

The ultimate cakes...

A fost ziua mea, si nu zic asta ca sa ma laud ci doar sa va arat ce tort am primit si ce prajituri mi-am facut eu. Stiu ca e urat din partea mea ca nu am fost in stare sa imi fac singura tort, dar am fost destul de ocupata, asa ca am optat pentru niste prajituri rapide si usoare.

Pictures....

Tortul a fost cu blat de ciocolata, fructe de padure si frisca

Tort rusesc cu branza....e tortul pe care l-am facut eu. Nu e chiar festiv dar e super bun:-p


Si o tava mareeee de tiramisu...delicious.

So Happy B-day to me=)).

Martisorul

Martisorul este unul din simblourile care vesteste sosirea primaverii si luna cadourilor la femei :-p. Dar nu asta este important. Important este ca pe langa plimbat si gatit mai am un hobby ca sa spun asa: modelaje din pasta fimo. Si cum nu puteam sa ratez martisorul m-am apucat voiniceste cu cateva zile inainte sa fac martisoare pentru a le impartii pe 1 Martie.

Here are a few pictures...


Cele din urma nu aveau inca fundite...dar nu am mai avut rabdare si le-am pozat:D.

Ce am mai gatit in ultima vreme.....

Am fost destul de ocupata in ultima vreme ca sa mai puc sa scriu pe blog, dar nu atat de ocupata cat sa nu gatesc. Am testat cateva retete noi. Va las sa savurati pozele;).

Praz inabusit... reteta o gasiti in Good Food numarul din februarie anul acesta (eu am facut mici modificari)
Tarte cu praz si branza feta..reteta adaptata tot dupa Good Food
Lapte de pasare...sa-mi aduc aminte de copilarie
Si nu in ultimul rand Adana Kebab care sa-mi aduca aminte de Istanbul (reteta o gasiti pe internet...evident adaptata cu ce se gaseste la noi in magazine, dar gustul a iesit aproximativ la fel)

Despre Adana Kebab o sa va povestesc mai multe cand voi repeta reteta (si o voi repeta cat de curand).

Sper ca v-am facut pofta;). Spor la gatit!