sâmbătă, 15 mai 2010

Piept de pui la cuptor pe pat de legume si cascaval ras


Dupa cum spune si titlul reteta urmatoare iclude pui, legume si cascaval...ce poate fi mai simplu si mai delicios?:D

Am taiat 2 pipeti de pui in fasii mai groase le-am asezonat bine cu sare si piper si le-am prajit pe gratar.
Intre timp am pus intr-o tava trei borcane de ghiveci de legume...care nu a fost pregatit de mine:D, deci nu pot sa va dau detalii. pot sa va spun doar ce continea: rosii, ardei gras rosu si galben si cred ca ceapa, dar nu sunt sigura:-p.
Dupa ce pieptul de pui a fost gata l-am pus pe patul de legume si l-am garnisit cu oregano si cascaval ras.
L-am dat la cuptor pentru 20 de minute si l-am servit cald.

Pofta buna!!!

vineri, 14 mai 2010

Mini tarte...la pahar

DA. Dupa cum ati ghicit ultimele prajiturele pe care am vrut sa le fac au fost niste mini-tarte cu lemon curd si capsuni. Problema a fost ca mi-am pierdut rabdarea si ma durea spatele dupa cateva ore petrecute in bucatarie. Si prin urmare am pus tartele coapte in cupe de inghetata, am turnat lemon curd din belsug peste ele si am ornat cu capsuni...
Rezultatul...la fel de gustos si mult mai putin migalos :)).

Creme Brulee

Reteta am luat-o de pe internet...gasiti numeroase retete si sfaturi...pe care daca le veti urma veti ajunge cu siguranta la rezultatul scontat. Problema mea a fost ca nu am avut rabdare sa pun vasele de suflet intr-o tava umpluta cu apa pana la jumatate astfel incat crema sa ajunga incet la temperatura mare si sa nu fiarba pentru a iesi fina si fara bule de aer:D. Evident ca a mea arata de parca as fi facut-o cu apa minerala. Dar a fost foarteee buna. Singura diferenta a fost ca am pus bucatele mici de rabarbar in vase.
Delicious:D.

P.S. Dupa ce imi va iesi perfect voi scrie si reteta...pana atunci nu prea are rost :)).

Tort cu crema de unt

M-am apucat weekendul trecut de gatit, nu pentru ca nu era vreme buna de facut altceva, ci pentru ca toata lumea avea treaba in jurul meu. Si am facut cateva dulciuri ce urmeaza sa le prezint in continuare. Reteta pentru tortul de mai sus am cules-o dintr-un numar vechi al unei reviste pentru femei. I-am facut cateva adaptari si a iesit ce o sa vedeti mai jos. Singura problema este ca nu m-am gandit sa insiropez blatul si a iesit cam uscat...dar gustos. Data viitoare il voi insiropa cu siguranta;).
Sa purcedem deci cu reteta:
Pentru blat aveti nevoie de 5 oua, 150 de grame de zahar, esenta de vanilie, 150 de grame faina, 1 praf de copt, 1 lingurita scortisoara macinata, 1-2 linguri de cacao.

Se incinge cuptorul la 180 de grade . Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu putina sare si apoi cu jumatate din cantitatea de zahar si cu vanilia. Separat se bat galbenusurile cu restul de zahar. Se adauga 3 linguri de apa fierbinte si se mai amesteca putin. Apoi se incoporeaza faina , praful de copt, scortisoara si praful de cacao si se amesteca bine. Se incorporeaza albusurile spuma prin rasturnare, nu se amesteca. Se toarna aluatul intr-o forma cu diametrul de 26 de cm, tapetata cu hartie de copt sau unsa...cum doriti, si se da la cuptor pentru 30-35 de minute. Eu l-am lasat sa se raceasca incet in cuptor pana a doua zi (l-am preparat seara). A doua zi se taie blatul cu mare grija in 3 parti.

Pentru crema aveti nevoie: 60 de grame de miez de nuca macinat, 2 galbenusuri, 60 de grame de amidon, 500 mL de lapte, 250 gr unt moale si 100 de grame de zahar pudra.

Amestecam intr-un vas miezul de nuca cu galbenusurile, amidonul si putin lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se toarna amestecul cu nuca amestecand continuu si se lasa sa dea cateva clocote. Lasa-ti crema sa se raceasca amestecand din cand in cand. Bateti untul cu zaharul cateva minute cu mixerul pana devine pufos. Incorporati crema de nuci rece cate putina, avand grija sa nu se taie. Ungeti doua parti ale blatului cu ceva mai mult de jumatate din crema si imbracati tortul cu restul de crema. Eu l-am ornat cu nuci tavalite prin caramel si alte nuci sfarmate. Se lasa 2 ore la rece inainte sa-l serviti...desi e mai bun a doua zi.
O poza in sectiune....
O felie si pentru voi :-p

marți, 11 mai 2010

Prima mea supa de gulii

Faceam cumparaturile de rigoare intr-o sambata dimineata in piata (pentru ca au aparut legumele de Romania) si consortul meu a vazut gulii pe o taraba si m-a rugat...nu prea mult:D sa-i fac supa de gulii cum ii face mama lui. Zis si facut. Am achizitionat guliile, m-am documentat pe net putin, apoi am sunat la Timisoara sa intrebam de reteta, si m-am apucat de treaba.
Spre surprinderea mea a fost foarte simpla de facut aceasta supa!!!
Reteta nu a fost nici una luata de pe internet nici cea din Timisoara, ci o combinatie in stilul meu caracteristic.

Pentru o oala de 4 litrii de supa aveti nevoie de 3 gulii potrivite ca marime, 2 morcovi, o ceapa maricica si alte legume ce va fac cu ochiul pe taraba in piata :D, un cub de unt pentru calirea legumelor, 100 mL de smantana, 2 galbenusuri si o legatura de patrunjel de preferinta proaspat recoltat de pe plantatia fiecaruia:)).

Se curata guliile de coaja si eventual de partea lemnoasa daca sunt mai batrane si se calesc in unt. Intre timp se curata morcovii si ceapa se taie in forma dorita si preferata de fiecare si se calesc mai departe dupa care se adauga apa pana se subtiaza supa. Se fierb 20 de minute la foc mic si se potrivesc de sare si piper. Intr-un castron se bate smantana cu galbenusurile de ou si se adauga zeama de supa peste pana se incalzeste amestecul si se rastoarna in oala. E bine ca focul sa fie oprit in momentul in care se efectueaza aceasta operatie. Se presara deasupra patrunjelul proaspat tocat si se seveste.

Pofta buna!!!:D