miercuri, 21 iulie 2010

Muntii Ciucas

Weekendul care a trecut am urcat pe munte ...o placere. Peisaj de vis, vreme perfecta cu ceva nori si o ploaie de vara scurta. A fost prima data in viata cand mi-a facut placere sa ma ploua. Stiu ca suna ciudat, dar a fost o reala placere, mai ales ca am cules plante medicinale. Acum va las sa va delectati cu poze si cine stie, poate va convingeti sa faceti o mica excursie in acest weekend, mai ales ca traseul nu este greu.

marți, 13 iulie 2010

Paste integrale cu legume


In dorinta de a manca cat mai sanatos, am incercat sa reduc carnea din meniurile zilnice si sa inlocuiesc produsele rafinate. Mi-am pus imaginatia la contributie si iata ce a iesit...

Am folosit jumatate de pachet de spaghete din faina integrala, dovlecei, ardei gras rosu, si rosii la gratar. Nu am cantitati...depinde de fiecare cat de multe legume ii plac. Mie personal imi plac pastele cu foarte mult sos sau legume. Am fiert spaghetele cu sare si le-am amestecat cu legumele facute la gratar si taiate in bucati mici. Apoi am potrivit de sare, piper si busuioc.

Foarte simplu, sanatos si gustos!!! Trebuie sa incercati!

luni, 12 iulie 2010

Ratatouille...simplu si delicios

Am lipsit o vreme, datorita unei escale de 4 zile in Bruxelles la niste prieteni (o sa revin cu poze din Barcelona si Bruxelles in alt post mai detaliat) si a unui alt task foarte important dar foarte placut de fapt: ne-am luat apartament :D si urmeaza sa ne mutam luna viitoare, deci voi mai lipsi de pe blog o perioada mai lunga pana vom amenaja bucataria noua :D.
De gatit am gatit, pentru ca a trebuit sa ne hranim :-p, dar nu am mai apucat sa postez nimic.
Asadar va prezint o reteta simpla si usoara pentru vara, dar foarte foarte delicioasa....RATATOUILLE.
Sper ca toata lumea a vazut desenele animate cu Ratatouille, daca nu sigur veti vrea sa le vedeti dupa ce mancati aceasta mancare.

Aveti nevoie de:
  • 2 vinete
  • 3 dovlecei
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii decojite
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura de busuioc
  • sare si piper
Pregatirea legumelor
Se spala toate legumele. Se vor taia vinetele in fasii groase pe lungime si apoi in felii inguste de 1,5 cm sau mai mari...cum va plac :D. Dovleceii se taie in felii groase de 1 cm, si nu este necesar sa fie curatati de coaja, dar este recomandat sa fie de dimensiuni mici pentru ca nu au samburi multi. Ardeii se taie sub forma de rondele. Rosiile se cresteaza la partea inferioara, iar apoi se scufunda pentru jumatate de minut in apa clocotita. Dupa aceasta operatiune rosiile se vor decojii foarte usor!!!
Preparare
Dupa ce ati pregatit toate legumele, va trebui sa caliti pe rand vinetele, dovleceii si ardeii in ulei incins (nu prea mult, adaugati pe masura ce caliti legumele) cate 5 minute pe fiecare parte. Se scot intr-un castron. Se caleste apoi ceapa pana devine aurie, iar apoi se adauga si usturoiul si se mai caleste 1 minut. Dupa aceea se adauga rosiile tocate cubulete, si se lasa 5 minute pe foc. Se adauga jumatate din cantitatea de busuioc tocat marunt. Se adauga celelalte legume deja calite, se amesteca usor si se mai lasa inca 5 minute pe foc.

La sfarsit se adauga restul de busuioc, si se serveste cald.
Eu am servit langa pui la grill (am pus puiul la grill sa se faca , iar cand am terminat Ratatouille era gata si puiul;)).

Pofta buna!!!