luni, 14 septembrie 2015

Aromaterapie la purtator

De uleiurile esentiale am fost pasionata de foarte multa vreme. Si am si folosit ca aromaterapie cam tot ce gaseam si imi placea cum miroase. Stiti ca a fost o vreme in care erau la moda candelele de aromaterapie si poate ca inca mai sunt. Dar eu nu mai folosesc asa ceva.

Am intrat in contact cu niste uleiuri esentiale cu grad terapeutic si am invatat foarte multe lucruri noi (si mai am tone de invatat :D). De atunci tot caut metode cum sa le integrez intr-un mod simplu, eficient si placut in vietile noastre, tinand cont ca am avut experiente pozitive inca de la primele utilizari. 

Asa am ajuns sa descopar un pandantiv facut din lut care poate fi impregnat cu uleiuri esentiale. Asa beneficiem toata ziua de puterea lor, si nu doar cand suntem acasa si putem sa folosim o lampa de aromaterapie.

Asadar m-am pus pe treaba. Si iata ce a iesit:




Uleiul de lavanda se consuma intr-un ritm ametitor la noi in casa. Nu este deloc toxic si are o gramada de proprietati. Pentru cei interesati cateva din proprietatile si indicatiile uleiului esential de lavanda.


Proprietăți: antibiotic, antidepresivdetoxifiant, reduce cicatriciilestimuleaza vindecarea, antiseptic, antifungicanalgezicantitumoralanticonvulsivantispasmoticvasodilatator, relaxant, anti-inflamatorhipotensiv, anticoagulant, reduce nivelul grăsimilor din sânge, a colesteroluluicombate excesul de sebum, echilibreaza psihic si emotional.
Indicațiiinfecții respiratoriihipertensiune arterialaarterosclerozădureri de cap, dureri menstruale asociate sindromului premenstrual, probleme dermatologice (refacerea tegumentului perinealacneeeczemepsoriaziscicatrici), arsurialopecieinsomnietensiune nervoasădureri muscularereumatismaccese de furiesuparariinfectii fungice ale pielii si ale unghiilor, Candida.
Ideal pentru copii si bebelusipentru infectii la copii.

Asadar: aromaterapie in toate!

Pentru a vedea tutorialul pandantivului click aici.

Miracole

Ma gandeam intr-o zi cum cauta unii oameni cu disperare miracole: in forma cartofilor si a copacilor. Cateodata parca am avea ochelari de cal si nu vedem miracolele din fiecare clipa: un zambet, o floare, un rasarit de soare. 




 Bine ai venit Emma!