duminică, 29 noiembrie 2015

DIY Bile din lana pentru uscatorul de rufe


Una din ultimele realizări: bile din lână filțuită pentru uscătorul de rufe. Știm cu toții că atât balsamul de rufe cât și șervețelele parfumate pentru uscător conțin un număr foarte mare de chimicale. În încercarea mea de a elimina cât mai multe din aceste chimicale din viața noastră, dar fără a ne lipsi de mirosul plăcut al hainelor curate cu care ne-am obișnuit după atația ani de folosit balsam de rufe am realizat aceste bile din lână filțuită pe care le folosesc în uscătorul de rufe.

Probabil vă întrebați de ce folosesc uscător de rufe în primul rând? Pentru că stăm la bloc și nu am posibilitatea să usuc hainele afară (sau poate ar exista această posibilitate, dar nu vad nici o diferență între a folosi balsam de rufe si a-ți usca hainele pe o strada pe care trec sute de mașini zilnic). Pînă să avem copii uscatul rufelor în casă nu a fost o problemă. Dar când cantitatea de haine pe care o speli într-o saptamână se dublează sau uneori se triplează atunci ajungi să te confrunți cu mucegai pe pereți care nu este deloc sănătos. 

Dacă folosiți un uscător de rufe electric vă puteți confecționa bile din lână pentru a vă parfuma hainele și totodată să beneficiați de efectele terapeutice ale uleiurilor esențiale. Dacă nu folosiți un uscător, puteți folosi aceste bile în dulapuri pentru a scăpa de binecunoscutele pastile antimolii.

Pentru a realiza aceste bile aveți nevoie de lână pentru filțuit, o pereche de strampi, săpun și apă fierbinte. Rupeți lâna în bucați și ii dați forma de bile în mană și o legați strâns în ștrampi apoi o bagati în apa fierbinte și o spalați în mai multe rânduri cu săpun, de fiecare dată clatind bilele cu apă foarte fierbinte. Dacă nu aveti timp, legați lâna în strampi cat mai strans și aruncați-o în mașina de spalat rufe pe un program ce folosește apa cu o temperatură de peste 60 de grade.


Pentru așternuturi puteți folosi ulei esential de lavandă care vă va ajuta sa dormiți mai bine. Pentru a intra în atmosfera Craciunului puteți folosi un ulei pe baza de scorțișoară și portocale. Dacă doriți să vă creșteți buna dispoziție un ulei esential de citrice iși va face treaba de minune. Pur și simplu picurați 2-3 picături din uleiul esential dorit pe câte o bilă de lână pe care o aruncați în uscătorul de rufe împreună cu hainele umede,

Dacă doriți să folosiți bilele din lână filțuită antimolii, picurați câte 2 picaturi de ulei esențial de lavandă și puneți bilele în mai multe zone din dulapuri sau între hainele de lână.

Mie imi place să folosesc lavanda mai ales pentru hainele copiilor. 

Până data viitoare...