Dupa o prima incercare nereusita de sushi (va povestesc si de ce a fost nereusita si ce a iesit pana la urma) am reusit sa fac sushi FINALLY.
Povestea incepe asa: in Brasov nu se prea gasesc foi de alge pentru sushi. In cele din urma am gasit la un magazin naturist "bio"... si ca sa imi satisfac pofta de sushi le-am luat desi erau la un pret foarte mare fata de cele ce in mod normal se gasesc in hipermarketuri...dar nu in Brasov evident. Am achizitionat foile, stiam modul de preparare..dar imi lipseau inca multe...otelul de orez, orezul special pentru sushi... Dar mi-am zis ca pot sa folosesc si orez normal si otet normal:D. Ma gandeam ca sunt smecheri japonezii...ce nu se poate si cu altceva...dar nu a mers:)). M-am chinuit sa imachetez rolele de sushi dar evident ca orezul nu statea lipit (desi l-am preparart exact ca in carte:))) si dupa doua incercari nereusite am abandonat. Am amestecat orezul cu bucatile de avocado si castraveti taiate cubulete, cu fasii de somon afumat si icre negre. Rezultatul....foarte delicios si asa, l-am servit cu sos de soia.
In concluzie nu am reusit sa facem sushi...deci ne-am chemat prietenii la pizza facuta de noi binenteles :D.
Am facut aluatul din 2 cuburi de drojdie, o lingura de zahar, 2 cani de apa cu doua linguri de sare mare, 20 de linguri de ulei si un kilogram de faina amestecate in ordinea de mai sus (pe rand evident). Am pus o gramada de chestii pe ele...pentru ca au iesit 4 bucati, si am servit cu buna dispozitie si bere.
In cele din urma am reusit sa achizitionez orez pentru sushi din Bucuresti plus inca un rand de foi de alge, am gasit otet de orez si ghimbir murat in Real in Brasov si m-am apucat inca o data de treaba weekendul ce a trecut. Evident ca am reusit, desi mi s-a parut cam grea treaba cu impachetatul...dar cu putina rabdare si perseverenta iese pana la urma..desi nu chiar ca in carte...pentru ca nu mi-a ramas umplutura la mijloc :D. Dar le-am mancat si asa:)). Le-am servit cu sos de soia si ghimbir murat.
Parerea mea este ca au fost mai bune a doua zi (poate e doar o parere, sau de vina au fost frigaruile facute la gratar de matusa-mea). Ca si gust ce sa zic mie imi plac, desi frigaruile au fost mai gustoase :)). Si acum pictures...
Aici puteti sa vedeti un sushi pentru copii in forma de mar :DAm facut si sushi pentru copii...era o varianta de sushi in cartea pe care am studiat-o. Se preseaza orezul in forme de cookies dupa ce au fost scufundate in apa cu otet, se scot cu grija din forma apasand cu grija mareee, si se pune deasupra somon afumat sau bucatele de omleta japoneza (nu am incercat sa fac inca aceasta omleta pentru eram foarte curioasa sa vad daca imi ies, dar data viitoare sigur voi incerca).
Au iesit foarte multe si am facut din 4 foi de alge....plus cele pentru copii. Am pus si eu pozele de la cele mai frumoase:-p.
Data viitoare cand mai fac o sa scriu si "reteta" desi se gasesc o sumedenie pe internet.
Pana data viitoare...Pofta buna! si Spor la gatit!!!
P.S.: 1 Mai muncitoresc vesel si plin de distractie;)
Povestea incepe asa: in Brasov nu se prea gasesc foi de alge pentru sushi. In cele din urma am gasit la un magazin naturist "bio"... si ca sa imi satisfac pofta de sushi le-am luat desi erau la un pret foarte mare fata de cele ce in mod normal se gasesc in hipermarketuri...dar nu in Brasov evident. Am achizitionat foile, stiam modul de preparare..dar imi lipseau inca multe...otelul de orez, orezul special pentru sushi... Dar mi-am zis ca pot sa folosesc si orez normal si otet normal:D. Ma gandeam ca sunt smecheri japonezii...ce nu se poate si cu altceva...dar nu a mers:)). M-am chinuit sa imachetez rolele de sushi dar evident ca orezul nu statea lipit (desi l-am preparart exact ca in carte:))) si dupa doua incercari nereusite am abandonat. Am amestecat orezul cu bucatile de avocado si castraveti taiate cubulete, cu fasii de somon afumat si icre negre. Rezultatul....foarte delicios si asa, l-am servit cu sos de soia.
In concluzie nu am reusit sa facem sushi...deci ne-am chemat prietenii la pizza facuta de noi binenteles :D.
Am facut aluatul din 2 cuburi de drojdie, o lingura de zahar, 2 cani de apa cu doua linguri de sare mare, 20 de linguri de ulei si un kilogram de faina amestecate in ordinea de mai sus (pe rand evident). Am pus o gramada de chestii pe ele...pentru ca au iesit 4 bucati, si am servit cu buna dispozitie si bere.
In cele din urma am reusit sa achizitionez orez pentru sushi din Bucuresti plus inca un rand de foi de alge, am gasit otet de orez si ghimbir murat in Real in Brasov si m-am apucat inca o data de treaba weekendul ce a trecut. Evident ca am reusit, desi mi s-a parut cam grea treaba cu impachetatul...dar cu putina rabdare si perseverenta iese pana la urma..desi nu chiar ca in carte...pentru ca nu mi-a ramas umplutura la mijloc :D. Dar le-am mancat si asa:)). Le-am servit cu sos de soia si ghimbir murat.
Parerea mea este ca au fost mai bune a doua zi (poate e doar o parere, sau de vina au fost frigaruile facute la gratar de matusa-mea). Ca si gust ce sa zic mie imi plac, desi frigaruile au fost mai gustoase :)). Si acum pictures...
Aici puteti sa vedeti un sushi pentru copii in forma de mar :DAm facut si sushi pentru copii...era o varianta de sushi in cartea pe care am studiat-o. Se preseaza orezul in forme de cookies dupa ce au fost scufundate in apa cu otet, se scot cu grija din forma apasand cu grija mareee, si se pune deasupra somon afumat sau bucatele de omleta japoneza (nu am incercat sa fac inca aceasta omleta pentru eram foarte curioasa sa vad daca imi ies, dar data viitoare sigur voi incerca).
Au iesit foarte multe si am facut din 4 foi de alge....plus cele pentru copii. Am pus si eu pozele de la cele mai frumoase:-p.
Data viitoare cand mai fac o sa scriu si "reteta" desi se gasesc o sumedenie pe internet.
Pana data viitoare...Pofta buna! si Spor la gatit!!!
P.S.: 1 Mai muncitoresc vesel si plin de distractie;)
3 comentarii:
La prima incercare nu am fost:).
Sunt gustoase cu sos de soia.
Dar pentru gustul meu e prea mult orez in sushiul asta....si nu se face chiar usor.
salut,
daca ai cumva colectie de premii si-ti lipsesc exponatele de pe blogul meu, esti invitata mea sa le iei:)
o zi superba si asteptam reteta,mai mai m-ai convins sa incerc si eu..sa vezi cum raman fara urechi, am obiceiul sa le uit prinse pe te miri unde :)
buna dimineata, raspandacul sef am venit sa raportez :)
o poveste cu o sfoara ce sa da in tara , o poveste cu si depre cadouri culinare. povestea si intreaga polologie...pe blogul meu :)
Trimiteți un comentariu