De gatit am gatit, pentru ca a trebuit sa ne hranim :-p, dar nu am mai apucat sa postez nimic.
Asadar va prezint o reteta simpla si usoara pentru vara, dar foarte foarte delicioasa....RATATOUILLE.
Aveti nevoie de:
- 2 vinete
- 3 dovlecei
- 2 ardei grasi
- 4 rosii decojite
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura de busuioc
- sare si piper
Pregatirea legumelor
Se spala toate legumele. Se vor taia vinetele in fasii groase pe lungime si apoi in felii inguste de 1,5 cm sau mai mari...cum va plac :D. Dovleceii se taie in felii groase de 1 cm, si nu este necesar sa fie curatati de coaja, dar este recomandat sa fie de dimensiuni mici pentru ca nu au samburi multi. Ardeii se taie sub forma de rondele. Rosiile se cresteaza la partea inferioara, iar apoi se scufunda pentru jumatate de minut in apa clocotita. Dupa aceasta operatiune rosiile se vor decojii foarte usor!!!
Preparare
Dupa ce ati pregatit toate legumele, va trebui sa caliti pe rand vinetele, dovleceii si ardeii in ulei incins (nu prea mult, adaugati pe masura ce caliti legumele) cate 5 minute pe fiecare parte. Se scot intr-un castron. Se caleste apoi ceapa pana devine aurie, iar apoi se adauga si usturoiul si se mai caleste 1 minut. Dupa aceea se adauga rosiile tocate cubulete, si se lasa 5 minute pe foc. Se adauga jumatate din cantitatea de busuioc tocat marunt. Se adauga celelalte legume deja calite, se amesteca usor si se mai lasa inca 5 minute pe foc.
La sfarsit se adauga restul de busuioc, si se serveste cald.
Eu am servit langa pui la grill (am pus puiul la grill sa se faca , iar cand am terminat Ratatouille era gata si puiul;)).
Pofta buna!!!

Se spala toate legumele. Se vor taia vinetele in fasii groase pe lungime si apoi in felii inguste de 1,5 cm sau mai mari...cum va plac :D. Dovleceii se taie in felii groase de 1 cm, si nu este necesar sa fie curatati de coaja, dar este recomandat sa fie de dimensiuni mici pentru ca nu au samburi multi. Ardeii se taie sub forma de rondele. Rosiile se cresteaza la partea inferioara, iar apoi se scufunda pentru jumatate de minut in apa clocotita. Dupa aceasta operatiune rosiile se vor decojii foarte usor!!!
Preparare
Dupa ce ati pregatit toate legumele, va trebui sa caliti pe rand vinetele, dovleceii si ardeii in ulei incins (nu prea mult, adaugati pe masura ce caliti legumele) cate 5 minute pe fiecare parte. Se scot intr-un castron. Se caleste apoi ceapa pana devine aurie, iar apoi se adauga si usturoiul si se mai caleste 1 minut. Dupa aceea se adauga rosiile tocate cubulete, si se lasa 5 minute pe foc. Se adauga jumatate din cantitatea de busuioc tocat marunt. Se adauga celelalte legume deja calite, se amesteca usor si se mai lasa inca 5 minute pe foc.
La sfarsit se adauga restul de busuioc, si se serveste cald.
Eu am servit langa pui la grill (am pus puiul la grill sa se faca , iar cand am terminat Ratatouille era gata si puiul;)).
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu