duminică, 11 aprilie 2010

Furnicute, furnicute.....

A venit primavara, si parca nu mai am timp de nimic....nici sa scriu pe blog. Dar mi-am facut timp in seara aceasta (observati noua fata a blogului:-p, mai am de lucrat putin la ea:d). Multe s-au intamplat de la ultima postare a mea pe blog: am vizitat tari straine, am sarbatorit Pastele (curatenie , mancare si toate cele...cu mancarea revin mai jos), am iesit la plimbari si pe jos si cu bicicletele (Am facut o plimbare mai lunga asa de la Pietrele lui Solomon pana in Poiana lui Stehil si coborare prin Schei unde am gasit un loc minunat de plimbat cateii (care catei dupa ce i-am plimbat erau plini de scaieti...not so wonderful after all). Pentru poze pot sa va dau doar un link pentru ca nu am facut rost de ele inca :D...busy, busy, busy...si foarte uituca de altfel:-p.), si foarte foarte multa munca (sa nu credeti ca ma vait, bine ca e de lucru- doar va povesteam...desi nu cred ca va intereseaza:D). In fine, o primavara aglomerata, dar care se anunta fabuloasa.

Si acum sa va povestesc si sa va arat ce am gatit eu de Paste si dupa (cand eram satula de cata carne a fost pe masa).

Pai...de Paste am facut si eu oua rosii si de inca alte 3 culori ca toata lumea, si cozonaci...dar nu le-am pozat ca stie toata lumea cum arata, nu?:)). In schimb am facut prima mea friptura de miel (eu nu mananc miel in general, pentru ca de cate ori duc furculita si cutitul sa tai din carne imi vine in cap un behait de miel si mi se face mila....silly, right?). Cum am avut musafiri foarte importanti pentru mine, mi-am luat inima in dinti si am pregatit o friptura din pulpe de miel.
Am tinut carnea in bait...cum face toata lumea (cred:-p), si dupa doua zile de stat la bait, am frecat-o binisor cu un amestec format din: ceapa si usturoi verde tocate foarte marunt, sare, piper rosu, ulei de masline, busuioc, oregano si cimbru, si am lasat-o acoperita asa pana a doua zi, cand am bagat-o la cuptor. Ce sa zic foamea era mare in prima zi de Paste, mai ales ca ne-am catarat pe cateva dealuri din jurul Brasovului, dar parerea mea e ca a fost delicioasa (mi-am suprimat behaitul pe care il auzeam in cap, si am reusit sa gust putin:D). Astept si feed-back de la cei care au manact si aici in spatiul virtual, pentru ca in realitate am auzit parerile:-p.

Si poza...cam asa arata
Am mai pregatit si o friptura de pui cu cartofi noi (asa scria de unde i-am cumparat, nu sunt foarte convinsa ca erau noi) presarati su rozmarin, oragano, capere si masline negre si stropiti din belsug cu ulei de masline (yami:D), pentru cei care trebuie sa manance mai de regim, din diferite motive, asa ca mine:)).
Ei, dupa ce s-a terminat toata nebunia cu Pastele, si am mancat...cam mult ca sa nu ma exprim in vreun fel mai neortodox sa zic asa, am iesit si la putina miscare....plimbari cu bicicletele, cu motocicleta si inceputul sezonului de alergat mai serios asa, pentru ca pana acum a fost din doi in doi cand tinea vremea cu noi si nu era prea frig afara.
Si cum eram satula de carne si iar carne (adica friptura de pui), am gatit o lasagna vegetariana (dar contine unt si lapte, deci vegetariana fara carne) saptamana ce a trecut delicioasa.
Urmeaza reteta nu va impacientati.

Se iau cate 500 de grame din urmatoarele: vinete, dovlecei, cipuerci se toaca cuburi se calesc si se scurg de zeama, apoi se asezoneaza bine cu sare si piper. Eu am avut pregatite din toamna pachetele cu amestecul de vinete si dovlecei la congelator, am pus doar ciuperci proaspete.

Se face un sos Bechamel in felul urmator: se topeste un pachet de unt intr-o oala de 1,5 L. Se adauga 4 linguri de faina si se amesteca repede sa nu se formeze cocloase, si incepeti sa adaugati lapte fierbinte incet, aproximativ 1 L. Il potriviti dupa ce da in clocot de vreo 2 ori de sare si piper si e gata. Sa aveti grija sa amestecati in permanenta ca sa nu vi se formeze cocoloase.

Se rade cascaval, dupa gustul fiecaruia, si se purcede la asamblarea lasagnei. Se asterne intr-o tava un strat de cascaval, jumatate din sosul Bechamel, se adauga un strat de foi lasagna deasupra , amestecul de legume de mai sus, iar un strat de foi de lasagna , restul de sos si un start de cascaval dupa preferinte.
Poze....

Sosul Bechamel....
Din timpul asamblarii
Tot din timpul asamblarii
Ta-da...rezultatul
Si o portie pentru voi...:D

Am mai facut Happy muffins (asa le-am botezeat eu), briose cu afine...dar revin candva saptamana asta cu reteta in caz ca nu am postat-o mai demult (need to check this, can't remember).

P.S. Pofta buna!

2 comentarii:

Zambetul vesel al Teodorei spunea...

Foarte frumoasa noua hainuta...
Bravo tie..faci de toate...ma inspiri

Péter Illés spunea...

Daaaa, foarte buna friptura din pulpe de miel :D. Si toate celelalte pe care ni le-ati pregatit de paste :-)