sâmbătă, 24 aprilie 2010

Multe multe prajiturele

Ei nu sunt chiar asa de multe, dar sunt 3 feluri. Si daca e sa numaram si briosele vesele (happy muffins) cele cu care va amenint de ceva timp ca verific daca am postat reteta si am postat-o (o gasiti aici) sunt 4 feluri.
Deci voi incepe cu briosele deoarece nu mai trebuie sa scriu reteta :D. Prin urmare va prezint.....
Happy muffins
De ce se numesc Happy muffins....pai datorita hartiutelor colorate care la noi prea se gasesc intr-o varietate asa de bogata:-p

Si briose cu afine si martipan
Reteta este aceeasi doar ca am pus in mijlocul aluatului cate o bila de marimea unei gume de mestecat din aia cu 50 de bani de la automatele din hipermarketuri:-p de...martipan evident . Delicious:-p.

Next on the list sunt Chocolate chip cookies a first time recipe.:D
Se fac foarte usor si sunt yami. Aluatul se prepara in felul urmator: se ia un pachet de unt se freaca cu mixerul pana se inmoaie, se adauga apoi 150 de grame de zahar alb rafinat si 160 de grame de zahar brun, nerafinat, si se freaca untul in continuare pana devine pufos (o sa va dati seama cand e gata:D). Apoi adaugam pe rand 2 doua, dupa fiecare ou, incorporam bine, si la final adaugam esenta de vanilie sau extract...ce preferati (eu prefer extractul:D). In alt castron amestecam 300 de grame de faina cu jumatate de lingurita de sare si o lingurita de praf de copt. Le amestecam bine intre ele si apoi le inglobam in amestecul de unt, zahar si oua. Mai amestecam in aluat 100 de grame de fulgi de ciocolata si o mana de nuci tocate mai marunt (sau mai multe sau deloc....cum va place). Daca vi se pare aluatul prea moale puteti sa il dati la frigider 30 de minute. Daca va plac prajiturelele mici luati din aluat cu o lingurita si puneti pe o tava cu foaie de copt gramajoare din loc in loc (aveti grija ca se intind, sa lasati spatiu intre ele sa aibe loc sa se desfasoare). Se dau la cuptor 10-14 minute in functie de marime, pana devin aurii pe margine. Si puteti sa purcedeti la mancarea lor:D.

Moving forward ...le piece de resistance

Tarta cu capsuni, zmeura si afine :D

Aici e un pic mai complicata treaba, in sensul ca vorbim de mai multe operatii si asamblari pana ce tarta e buna de mancat...dar merita.
Aluatul
250 grame de faina se amesteca cu un varf de cutit de sare si cu 50 de grame de zahar pudra si apoi se framanta cu 125 de grame de unt moale , 1 ou si 2-3 linguri de apa.
Aluatul iese cam faramicios...sper sa gasesc alta reteta mai buna.
Crema
In loc de o crema clasica de vanilie am executat lemon curd, o crema delicioasa si deloc gretoasa.
Se pune o oala cu apa la fiert si deasupra un castron. In el amestecam 3 oua, 150 grame de zahar si zeama de la 2 lamai si amestecam in continuu timp de aproximativ 10 minute...pana se ingroasa si devine ca o smantana. Se ia de pe foc se strecoara printr-o sita fina si se amesteca cu o lingura de coaja rasa de lamaie si 50 de grame de unt. Amestecam incontinuu pana se topeste untul.

Si ne apucam de asamblat. Turnam crema peste tarta si aranjam fructele, preparam o gelatina rosie conform instructiunilor de pe plic (parerea mea e ca a iesitm cam multa gelatina pentru tarta mea and she drowned:((. Dar e exceptionala si asa:D. Mai lasati asa cateva ore sa se inmoaie aluatul de tarta si puteti manca...asta daca rezistati atata timp:-p.

Cam atat pe weekendul asta. Weekendul trecut am incercat sa fac sushi pentru prima oara si nu mi-a iesit:D, dar nu ma dau batuta asa usor, asa ca astazi incerc din nou, wish me good luck, and fingers crossed. Revin cu povestea despre weekendul sushi fail but there is always pizza. Pana atunci...spor la gatit.

3 comentarii:

boscodina spunea...

spor la sushi :) tinem pumnii, facem galerie , pana la urma il rapui tu :)

boscodina spunea...

delicioasa tarta :) felicitari, merge un colindat pentru un coltisor ? :) o zi superba!

Simona spunea...

merge un colindat dar mai e chiar numai un coltisor:)). am rapus si sushi trebuie sa postez :D