luni, 7 iunie 2010

O aroma inconfundabila...socul

A inflorit socul! Ce miresme si cate arome. O placere pentru simturile noastre. Asa ca am profitat din plin de el in acest an. Am cules atat pentru ceai, cat si pentru socata, si pentru a-mi aduce aminte de copilarie....placintele cu flori de soc.
Florile pentru ceai le-am pus la uscat, cele pentru placintele le-am taiat, astfel incat sa-mi ramana doar florile fara ramurele, apoi le-am incorporat intr-un alaut de clatite mai gros si le-am prajit fara ulei pe Tefal. Gramajoarele au fost de marimea unei linguri.

Socata am facut-o dupa reteta Bucatarului Maniac.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Crezi ca mai gasesc soc pe undeva? Oare nu e prea tarziu? Acum o saptamana am vazut ceva in drumul spre Poiana Brasov, dar nu as lua de la marginea soselei.

Simona spunea...

Nu cred ca mai gasesti. Poate doar la altitudini mai mari. Nu cred ca are nimic daca e de pe marginea drumului, pentru ca poti sa-l speli de praf inainte.In principiu poti sa faci sucul de soc si din flori uscate, dar trebuie sa pui cantitate dubla....