miercuri, 21 iulie 2010
Muntii Ciucas
marți, 13 iulie 2010
Paste integrale cu legume
In dorinta de a manca cat mai sanatos, am incercat sa reduc carnea din meniurile zilnice si sa inlocuiesc produsele rafinate. Mi-am pus imaginatia la contributie si iata ce a iesit...
Am folosit jumatate de pachet de spaghete din faina integrala, dovlecei, ardei gras rosu, si rosii la gratar. Nu am cantitati...depinde de fiecare cat de multe legume ii plac. Mie personal imi plac pastele cu foarte mult sos sau legume. Am fiert spaghetele cu sare si le-am amestecat cu legumele facute la gratar si taiate in bucati mici. Apoi am potrivit de sare, piper si busuioc.
Foarte simplu, sanatos si gustos!!! Trebuie sa incercati!
Am folosit jumatate de pachet de spaghete din faina integrala, dovlecei, ardei gras rosu, si rosii la gratar. Nu am cantitati...depinde de fiecare cat de multe legume ii plac. Mie personal imi plac pastele cu foarte mult sos sau legume. Am fiert spaghetele cu sare si le-am amestecat cu legumele facute la gratar si taiate in bucati mici. Apoi am potrivit de sare, piper si busuioc.
Foarte simplu, sanatos si gustos!!! Trebuie sa incercati!
luni, 12 iulie 2010
Ratatouille...simplu si delicios
De gatit am gatit, pentru ca a trebuit sa ne hranim :-p, dar nu am mai apucat sa postez nimic.
Asadar va prezint o reteta simpla si usoara pentru vara, dar foarte foarte delicioasa....RATATOUILLE.
Aveti nevoie de:
- 2 vinete
- 3 dovlecei
- 2 ardei grasi
- 4 rosii decojite
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura de busuioc
- sare si piper
Pregatirea legumelor
Se spala toate legumele. Se vor taia vinetele in fasii groase pe lungime si apoi in felii inguste de 1,5 cm sau mai mari...cum va plac :D. Dovleceii se taie in felii groase de 1 cm, si nu este necesar sa fie curatati de coaja, dar este recomandat sa fie de dimensiuni mici pentru ca nu au samburi multi. Ardeii se taie sub forma de rondele. Rosiile se cresteaza la partea inferioara, iar apoi se scufunda pentru jumatate de minut in apa clocotita. Dupa aceasta operatiune rosiile se vor decojii foarte usor!!!
Preparare
Dupa ce ati pregatit toate legumele, va trebui sa caliti pe rand vinetele, dovleceii si ardeii in ulei incins (nu prea mult, adaugati pe masura ce caliti legumele) cate 5 minute pe fiecare parte. Se scot intr-un castron. Se caleste apoi ceapa pana devine aurie, iar apoi se adauga si usturoiul si se mai caleste 1 minut. Dupa aceea se adauga rosiile tocate cubulete, si se lasa 5 minute pe foc. Se adauga jumatate din cantitatea de busuioc tocat marunt. Se adauga celelalte legume deja calite, se amesteca usor si se mai lasa inca 5 minute pe foc.
La sfarsit se adauga restul de busuioc, si se serveste cald.
Eu am servit langa pui la grill (am pus puiul la grill sa se faca , iar cand am terminat Ratatouille era gata si puiul;)).
Pofta buna!!!

Se spala toate legumele. Se vor taia vinetele in fasii groase pe lungime si apoi in felii inguste de 1,5 cm sau mai mari...cum va plac :D. Dovleceii se taie in felii groase de 1 cm, si nu este necesar sa fie curatati de coaja, dar este recomandat sa fie de dimensiuni mici pentru ca nu au samburi multi. Ardeii se taie sub forma de rondele. Rosiile se cresteaza la partea inferioara, iar apoi se scufunda pentru jumatate de minut in apa clocotita. Dupa aceasta operatiune rosiile se vor decojii foarte usor!!!
Preparare
Dupa ce ati pregatit toate legumele, va trebui sa caliti pe rand vinetele, dovleceii si ardeii in ulei incins (nu prea mult, adaugati pe masura ce caliti legumele) cate 5 minute pe fiecare parte. Se scot intr-un castron. Se caleste apoi ceapa pana devine aurie, iar apoi se adauga si usturoiul si se mai caleste 1 minut. Dupa aceea se adauga rosiile tocate cubulete, si se lasa 5 minute pe foc. Se adauga jumatate din cantitatea de busuioc tocat marunt. Se adauga celelalte legume deja calite, se amesteca usor si se mai lasa inca 5 minute pe foc.
La sfarsit se adauga restul de busuioc, si se serveste cald.
Eu am servit langa pui la grill (am pus puiul la grill sa se faca , iar cand am terminat Ratatouille era gata si puiul;)).
Pofta buna!!!
luni, 7 iunie 2010
O aroma inconfundabila...socul

Florile pentru ceai le-am pus la uscat, cele pentru placintele le-am taiat, astfel incat sa-mi ramana doar florile fara ramurele, apoi le-am incorporat intr-un alaut de clatite mai gros si le-am prajit fara ulei pe Tefal. Gramajoarele au fost de marimea unei linguri.
Socata am facut-o dupa reteta Bucatarului Maniac.
Barcelona remeber
De indata ce ne-am intors din vacanta planificata pentru acest an, si care da a fost de departe cea mai reusita vacanta de pana acum....probabil datorita locatiei, ne-am gadilat simturile cu calamari fripti, asa ca sa ne aducem aminte de zilele insorite petrecute intr-unul din cele mai frumoase orase ale Europei.
Calamarii fripti se fac foarte simplu. Se taie rondele, se imblanesc exact ca snitelele facute in faina (nu in pesmet, dar puteti incerca si varianta cu pesmetul) si se prajesc in ulei foarte incins. Le-am scos pe servete de bucatarie pentru a absorbii excesul de ulei si am servit cu lamaie din belsug....delicious!!!
sâmbătă, 15 mai 2010
Piept de pui la cuptor pe pat de legume si cascaval ras
Dupa cum spune si titlul reteta urmatoare iclude pui, legume si cascaval...ce poate fi mai simplu si mai delicios?:D
Am taiat 2 pipeti de pui in fasii mai groase le-am asezonat bine cu sare si piper si le-am prajit pe gratar.
Intre timp am pus intr-o tava trei borcane de ghiveci de legume...care nu a fost pregatit de mine:D, deci nu pot sa va dau detalii. pot sa va spun doar ce continea: rosii, ardei gras rosu si galben si cred ca ceapa, dar nu sunt sigura:-p.
Dupa ce pieptul de pui a fost gata l-am pus pe patul de legume si l-am garnisit cu oregano si cascaval ras.
L-am dat la cuptor pentru 20 de minute si l-am servit cald.
Pofta buna!!!
vineri, 14 mai 2010
Mini tarte...la pahar
Rezultatul...la fel de gustos si mult mai putin migalos :)).
Abonați-vă la:
Postări (Atom)